1. Interstellar

Aarde worstelt met een voedselschaarste en vele gewassen dreigen uit te sterven. Een groep onderzoekers maken gebruik van een pas ontdekt ‘wormgat’ om zo een andere planeet te zoeken. Hiermee ontsnappen ze aan de beperkingen van de ruimtevaart en overmeesteren ze de oneindige afstanden van een interstellaire reis.

  1. Boyhood

Regisseur Richard Linklater heeft twaalf jaar lang dezelfde acteurs gevolgd en zo een unieke film gemaakt. Boyhood schetst een herkenbaar portret over opgroeien, het vormen van een eigen identiteit, het familieleven en het genadeloze verstrijken van de tijd, oftewel een film over het volwassen worden.

  1. Guardians of the Galaxy

Guardians of the Galaxy is gebaseerd op de gelijknamige strips en vertelt het verhaal van Peter Quill. Wanneer de slechterik Ronan het universum in gevaar brengt is het aan Peter Quill en zijn kompanen hier een stokje voor te steken. Zo ligt het lot van het universum in de handen van Rocket, een vuilgebekte wasbeer, Groot, eenpratende boom, de dodelijke Gamora en Drax the Destroyer.

  1. Dawn of the Planet of the Apes

De mensheid is nagenoeg uitgestorven door een virus. De overlevenden bedreigen nu groep genetisch geëvolueerde mensapen, aangevoerd door Caesar. De strijd om de aarde barst in dit vervolg pas echt los!

  1. Nightcrawler

Lou Bloom voelt zich aangetrokken tot de onderwereld van Los Angeles. Als Lou op een gegeven  door de stad loopt en stuit op een paar ‘aasgieren’, personen die als eerste foto’s of films proberen te maken van een plaats delict. Lou voelt deze zich direct aangetrokken tot dit werk. Hij koopt een videocamera en een politieradioscanner en gaat op jacht.

  1. Fury

In april 1945, aan het einde van de Tweede Wereldoorlog, heeft een keiharde sergeant van het Amerikaanse leger, Wardaddy, de leiding over een vijfkoppige tankcrew. In een Sherman tank genaamd Fury gaan de soldaten op een levensgevaarlijke missie in vijandig gebied.

  1. De Hobbit: De Slag van Vijf Legers

Het slotstuk van de trilogie. Nadat de draak Smaug verdreven is uit de eenzame berg hebben Bilbo en het dwergengezelschap Smaug nu dus op de wereld losgelaten. Nadat Sauron zijn Ork-legioenen op het gezelschap afstuurt de dwergen, elfen en mensen voor de keuze gesteld: verenigen of vernietigd worden. De toekomst van Middle-Earth hangt af van het gevecht van de vijf legers.

  1. The Imitation Game

De Duitsers gebruiken in de Tweede Wereldoorlog gecodeerde berichten om te communiceren. Alan Turing slaagt om deze berichten te ontcijferen waardoor de geallieerden de nazi’s een stap voor konden zijn. Na de oorlog kwam Alan Turing onder vuur te liggen vanwege zijn homoseksualiteit, dat tot 1967 strafbaar was in Groot-Brittannië.

  1. American Sniper

Navy SEAL Chris Kyle is de dodelijkste schutter aller tijden en wordt door zijn vijanden “de duivel” genoemd. Van 1999 tot 2009 vestigde hij een record met de meeste moorden als scherpschutter in de geschiedenis van het Amerikaanse leger.

  1. X-Men: Days of Future Past

In een alternatieve toekomst vechten de mutanten tegen de Sentinel robots. Hun laatste hoop is gevestigd op Wolverine waarvan ze de geest terug in de tijd sturen. Hij moet de jonge professor Xavier ervan zien te overtuigen dat wetenschapper Boliver Trask – de maker van de toekomstige Sentinels – moet worden gestopt.